top of page

Keep Reading !

You can also checkout more topics like...

peep-101_edited.png
EXPLORE COURSES (6).png
EXPLORE COURSES (9).png
EXPLORE COURSES (7)_edited.jpg

Computer Architecture question and Answer

1. The communication between the components in a microcomputer takes place via the address and :

a.I/O bus

b.Data bus

c.Address bus

d.Control lines

Answer : Data Bus


2. Which is true for a typical RISC architecture? :

a.Micro programmed control unit

b.Instruction takes multiple clock cycles

c.Have few registers in CPU

d.Emphasis on optimizing instruction pipelines

Answer : Micro programmed control unit


3. In register addressing mode operands are looked in :

a.cache

b.secondary storage

c.CPU

d.primary memory

Answer : CPU













4. Von Neumann Architecture is :

a.SISD

b.SIMD

c.MIMD

d.MISD

Answer : SISD



5. MIMD stands for :

a.Multiple instruction multiple data

b.Multiple instruction memory data

c.Memory instruction multiple data

d.Multiple information memory data

Answer : Multiple instruction multiple data


6. A microprogram sequencer :

a.generates the address of next micro instruction to be executed

b.generates the control signals to execute a microinstruction.

c.sequentially averages all microinstructions in the control memory.

d.enables the efficient handling of a micro program subroutine

Answer : generates the address of next micro instruction to be executed










7. The operation executed on data stored in registers is called :

a.Micro-operation

b.Macro-operation

c.Bit-operation

d.Byte-operation

Answer : Micro-operation


8.Micro instructions are stored in control memory groups, with each group specifying a:

a.Routine

b.Subroutine

c.Vector

d.Address

Answer : Routine


9. An interface that provides a method for transferring binary information between internal storage and external devices is called :

a.I/O interface

b.Input interface

c.Output interface

d.I/O bus

Answer : I/O interface


10. If the value V(x) of the target operand is contained in the address field itself, the addressing mode is:

a.immediate.

b.direct

c.indirect

d.implied.

Answer : direct





81 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page